Kinderen

Alle kinderen zijn meer dan welkom in de EGE! In een veilige omgeving willen we tijdens de zondagse samenkomsten met liefde voor ze zorgen en er voor hen zijn.

Leven met Jezus is VET-gaaf!

Het Team Kinderen wil de kinderen, die volwaardig deel zijn van de gemeente, vertrouwd maken met het leven met Jezus. Dit doen wij door hen te leren bouwen aan een persoonlijke relatie met Jezus Christus. Kinderwerkers zijn daarin een voorbeeld en moedigen de kinderen aan op God te vertrouwen en Hem te gehoorzamen. De cultuur van het Team Kinderen krijgt vorm door VET-gaaf. VET staat voor: Vriendschap, Ervaring en Toerusting.

Zondagse samenkomsten

Tijdens de zondagse samenkomsten van de EGE zijn er drie verschillende groepen voor: baby's (0 tot en met 1+ jaar), dreumesen (1+ tot en met 2 jaar) en peuters (3 jaar) op de begane grond van het gebouw. Deze kinderen kunnen vanaf 9.50 naar hun lokaal gebracht worden. Ophalen kan vanaf 11.30 uur ongeacht of de samenkomst al is afgelopen of niet. De lokalen waar u deze groepen kunt vinden worden aangegeven in het gebouw.

De kinderen van de basisschool leeftijd doen allemaal op de 1e verdieping van het hoofdgebouw mee in het Promiseland programma dat een gevarieerd en afwisselend programma aanbiedt aan de de kinderen van de onderbouw (groep 1-4) en de bovenbouw (groep 5-8).

De registratie en inloop met spelletjes start 10 minuten vóór de volwassen samenkomst. Bij de registratie op de 1e verdieping worden jij en je kind welkom geheten en volgt uitleg over de ochtend.

Activiteiten

  • Tijdens (bijna) alle zondagse samenkomsten van de EGE is er oppas voor de kinderen van 0-3 jaar verdeeld in drie groepen: baby's (0 t/m 1+ jaar), dreumesen (1+ t/m 2 jaar) en peuters (3 jaar).
  • Tijdens (bijna) alle zondagse samenkomsten van de EGE zijn er kindersamenkomsten voor de kinderen van 4-12 jaar. Deze kindersamenkomsten krijgen vorm aan de hand van het Promiseland programma.
    • De kinderen doen onderling en met de kinderwerkers gezelschapsspelletjes om de overgang tussen thuis en de kindersamenkomst ontspannen te laten verlopen.
    • In de grote groep (verdeeld in onder- en bovenbouw) worden kinderen meegenomen in lofprijs en aanbidding en een kinderpreek of Bijbelverhaal.
    • In de kleine groepen (leeftijdgebonden groep) wordt door de kinderen naar elkaars verhaal geluisterd, met en voor elkaar gebeden en wordt middels een werkje/quiz/spel of een andere creatieve wijze een vertaalslag gemaakt van het Bijbels onderwijs naar hun dagelijks leven.
  • In samenwerking met het Team Zondagse Samenkomsten wordt een aantal keer per jaar een gezamenlijke samenkomst voor alle leeftijden georganiseerd.

Contact

Wil je meer weten over kinderen in de EGE? Stuur dan een e-mail naar .