jongeren: Shekinah

Shekinah is er voor alle tieners en jongeren van 12 tot en met 25 jaar. Het is een plek waar je God leert kennen en fijne vriendschappen op kunt bouwen.

eigen website omgeving

Deze pagina geeft je achtergrond informatie. Maar onze jongeren hebben ook hun eigen website omgeving - klik HIER om die te bezoeken.

vanuit Gods aanwezigheid

Het team van Shekinah verlangt naar een jeugdgroep die leeft vanuit de aanwezigheid van God. Dit wordt bereikt door samen met tieners en jongeren te ontdekken en te leren leven vanuit de Shekinah aanwezigheid van God, waarin we streven naar een beweging van jongeren die wandelt in de werken die God voor hen heeft bereid.

groepen

X-PLORE

X-plore is voor tieners in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar. Hun avonden staan in het teken van het ontdekken van de basisprincipes van het Christelijk geloof en het praktisch toepassen hiervan in het dagelijks leven. Bouwen aan vriendschappen, interactief onderwijs en spelvormen zijn belangrijke ingrediënten tijdens deze avonden.

X-TREME

X-treme is voor tieners/jongeren in de leeftijd van 16-19 jaar. Tijdens hun avonden dagen we de jongeren uit radicale keuzes voor God te maken. Goed onderwijs en bouwen aan relaties staan hierbij centraal.

X-PAND

X-pand is voor jongeren in de leeftijd van 19-25 jaar. Tijdens de avonden gaan we met elkaar in gesprek over geloof en leven en hoe we dat kunnen toepassen in ons dagelijks leven.

Smallgroups

In kleine groepen van 8-10 tieners en/of jongeren komt men bij elkaar bij huisgroepleiders thuis. Shekinah telt zo’n 12 small-groups.

activiteiten

X-TRA

Zes keer per jaar is er een X-TRA samenkomst in de Kunstaula in Groevenbeek. Het is een soort samenkomst, maar met toffe spellen, geinige filmpjes, mooie aanbidding en inspirerende sprekers is de samenkomst helemaal op tieners en jongeren gericht. X-TRA is gelijktijdig met de gewone samenkomst in de EGE, dus je kunt gewoon samen met je ouders naar de gemeente komen. Bij X-TRA leer je God beter kennen en wordt het ook een stuk makkelijker om andere tieners en jongeren in de EGE te leren kennen.

X-PECT

X-pect avonden zijn gebedsavonden voor tieners en jongeren om hen enthousiast te maken voor gebed. We willen graag samen nadenken over (verschillende vormen van) gebed, God aanbidden, bidden voor de gemeente en vooral ook bidden voor wat er bij de tieners en jongeren leeft.

Shekinah saturday

Drie keer per jaar organiseren we Shekinah Saturday! Een zaterdag vol gave activiteiten. Ook eten we met elkaar. Het is elke keer een verassing wat we gaan doen.

Shekinah weekenden

Elk seizoen gaan we met de verschillende groepen van Shekinah op weekend. Voor zowel X-PLORE, X-TREME als X-PAND is er een te gek weekend met vele leuke activiteiten en boeiend onderwijs van inspirerende (gast)sprekers.

Shekinah reizen

Regelmatig maken we met Shekinah ook reizen. We zijn de afgelopen jaren naar Albanië (2004), Brazilië (2005), Zwitserland (2006), Roemenië (2009), Oekraïne (2010), Oeganda (2012), Oost-Duitsland (2014) en Schotland (2017) geweest.

contact

Wil je meer weten over tieners en jongeren in de EGE? Stuur dan een e-mail naar shekinah@eg-ermelo.nl of kijk eens op onze website.