herders

We vinden het in onze gemeente belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en zich geliefd, gekend en gezien weet. Daarom zijn er voor elk woongebied herders aangesteld.

welkom, geliefd, gekend en gezien
Herderkoppels zijn verbinders.  Hun verlangen is dat alle mensen in de gemeente in beeld zijn. Ze verlangen ernaar dat jij je thuis voelt in de gemeente en dat kunnen ze alleen in samenspraak met jou. Ze denken graag met je mee in de volgende situaties:        

  • Als je nog geen plekje of aansluiting heb gevonden bij een kleine groep;
  • Als je een behoefte hebt waar je zelf de weg niet kan vinden helpt de herder met verbinding; 
  • Als je een taak wil oppakken binnen de EGE, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden en behoeften zijn, en wat het beste bij jou past;
  • Als je overweegt om afscheid te nemen van de EGE.

De herders gaan graag met je in gesprek. Voor hen is het belangrijk dat ze jou ook persoonlijk leren kennen en jij hen. Jullie zijn dus van harte welkom om ook zelf contact op te nemen. Ben je al lid en heb je je profiel nog niet ingevuld op de EGE website, wil je dat dan aub hier doen?  Denk daarbij met name aan een foto van jezelf. De herders helpen je graag als je daar hulp bij nodig hebt
 

 

wie zijn mijn herders?
Hieronder stellen de herders zich aan je voor. Achter hun naam staat het woongebied waarin zij actief zijn. Woon je in deze wijk dan kun je contact met hen opnemen.

Henk-Jan & Annelies Staal - Ermelo West 2 - gebied 3853 GA ...XJ

"Wij zijn Henk-Jan en Annelies Staal. We zijn beiden 46 jaar jong. Samen met onze dochters Isabel (19), Julie (16) en Tessa (12) wonen wij op ons melkveebedrijf in Telgt waar we zo’n 90 koeien melken. Naast het werk op de boerderij werkt Henk-Jan nog als vertegenwoordiger voor een K.I. organisatie. Annelies werkt parttime als dierenartsassistente. Wij zijn inmiddels zo’n 15 jaar verbonden aan de Evangeliegemeente Ermelo. We zien uit naar een nieuw seizoen waarin het hopelijk weer mogelijk is diensten te houden met een volle zaal en iedereen te ontmoeten!"

 

 

 


Annelies van der Haar en Carine Mooiman - Ermelo Centrum 1 - gebied 3851 AA ...EZ

"Carine: ik ben 59 jaar, moeder van 3 volwassen dochters en gezegend met 5 lieve kleinkinderen waar ik regelmatig op pas. Mijn man Martin is 7 jaar geleden onverwachts overleden. Hierdoor ben ik uit het onderwijs gegaan en nu werkzaam in de BSO. Ik hou van tuinieren, wandelen, fietsen, strand, kamperen, reizen. Annelies: ik ben 61 jaar, getrouwd met Bram, moeder van 4 volwassen kinderen en oma van 2 kleindochters. Ik werk als verpleegkundige en ben ook schuldhulpmaatje. Mijn hobby’s zijn: hardlopen, kamperen, fietsen, met de (klein)kinderen optrekken. We zouden het leuk vinden om de mensen in onze wijk beter te leren kennen en we hopen er met zorg en aandacht voor jullie te zijn. Tot gauw, Carine en Annelies."Dick en Carolien Tillema-Schoon Putten (incl. Pinnenburg) / Uddel - gebied 3881 AA ...3882 PG

"Wij zijn Dick en Carolien Tillema-Schoon. Wij wonen nu zes jaar in Ermelo en dat bevalt ons prima! We zijn nu 26 jaar getrouwd en hebben drie prachtige kinderen gekregen. Onze twee jongste kinderen wonen nog thuis, David (18) en Maaike (21). Maaike heeft al een tijdje verkering met haar Lucas. Onze oudste dochter Inge (23) is getrouwd met Roan en ze wonen met hun 2 kinderen in Rotterdam. Dick werkt als manager bedrijfsvoering bij stichting 3xM en is raadslid voor de ChristenUnie in Ermelo. Carolien is wondverpleegkundige, deels in Nederland en soms in Afrika. En sinds dit jaar hebben we onze prachtige en knusse B&B "SveTi" geopend. Die wordt niet alleen voor gasten gebruikt, want de jongelui weten hem ook te vinden: voor het samen musiceren, feesten, of logeren. De naam vertaalt ons levensmotto: Sveti betekent ‘heilig’, en als je het woord uit elkaar haalt, betekent Sve ‘alles’ en Ti ‘U’ of ‘Jij’. Alles voor U, onze Heer.  En ook alles voor jou, onze naasten. Wij bidden vaak of de Heer ons zal zegenen, zodat we tot een zegen kunnen zijn. Zo staan we in het leven. We ontvangen om uit te delen. Momenteel doen we dat in de gemeente als kringleiders en Dick als leider van dienst. Straks als herders in het prachtige Putten. Dus dat is inclusief onze vrienden van de Pinnenburg. Yeah! We hebben er zin in en zien er naar uit hoe we de Puttenaren tot zegen mogen zijn!" 

Liesbeth en Hans van Tol Ermelo West 1 - gebied 3853 AA ...EZ

"Wij zijn Hans en Liesbeth van Tol. Inmiddels 35 jaar getrouwd en ouders van onze zonen Mattanja (25) en Jonathan (20). Mattanja en Jonathan hebben wij geadopteerd (uit respectievelijk Haïti en Ethiopië) toen ze nog baby waren. Ze wonen beiden nog thuis. Hans is werkzaam als financieel medewerker en Liesbeth werkt in de kinderopvang. Onze gezamenlijke hobby’s zijn wandelen, fietsen, bordspellen en sportieve activiteiten. Alweer ruim 10 jaar zijn we lid van de Evangelie Gemeente Ermelo. Hans maakt deel uit van het beamerteam en Liesbeth van het koffieteam. Samen mogen we nu voor wijk West dienstbaar zijn. We vinden het fijn om jullie te ontmoeten, daar zien we naar uit. Hebben jullie ergens vragen over schroom dan niet ons te bellen. We willen er graag voor jullie zijn.  Hans en Liesbeth."

 


Jaap en Jeanine Geense - Ermelo Oost - gebied 3852 AA ... ZZ
(incl. Zeewolde, Nunspeet, Garderen, 
t Harde, Amersfoort, Speuld)  

"Wij zijn Jaap en Jeanine Geense. Kort na Jaap zijn pensioen zijn we in Ermelo komen wonen, na lange tijd in Utrecht gewoond te hebben. We genieten hier van de rust en ruimte, de natuur en een heerlijke tuin waar vooral Jeanine zich vermaakt. We hebben twee kinderen, Jos en Merel, beiden uit huis inmiddels. Jaap doet vrijwilligerswerk op de bijbelschool en in de Oase, Jeanine werkt als kook-ondersteuner op Veldwijk. Hier in de EGE hebben we weer een fijne gemeente gevonden waar we al aardig thuis beginnen te raken. We willen graag betrokken zijn en ons steentje bijdragen. Het herderschap lijkt ons een mooie taak om op die manier daar invulling aan te geven."

 
Ben en Betsie Hoftijzer - Ermelo Centrum 2/ Zuid - gebied 3851 GA ... ZV

"Wij zijn Ben en Betsie Hoftijzer, allebei geboren in de mooie Achterhoek en na ons trouwen verhuisd naar Heemskerk in Noord-Holland, waar Ben ruim 40 jaar heeft gewerkt in het basisonderwijs. Daarnaast waren we actief in onze  kerkelijke gemeente, wat er bij Betsie toe leidde dat ze actief werd in pastorale hulpverlening. Dat heeft ze jaren gedaan en de verhuizing naar Ermelo was een mooi moment om daar een punt achter te zetten. We hebben 3 kinderen en 4 kleinkinderen die helaas geen van allen echt in de buurt wonen. Nu we beiden met pensioen zijn is het tijd voor andere dingen. We houden ervan om met elkaar op de fiets de omgeving te verkennen en ook gaan we regelmatig er een paar dagen op uit in andere delen van Nederland. Ben heeft een tweetal boeken vertaald voor het CPC (Christelijk Pastoraal Centrum) en eigenlijk hebben we ons nog geen moment verveeld. Sinds ruim een jaar maken we ook deel uit van de EGE en dat bevalt ons tot nu toe prima. Maar een nadeel van een grote gemeente is dat je heel gemakkelijk onzichtbaar kunt zijn in de massa. Mede daardoor spreekt het idee van het hebben van herders ons erg aan. Herders kunnen de oren en de ogen zijn van de gemeente en zaken oppakken die anders niet gezien zouden worden. Hoe we het gaan invullen dat moeten we zelf ook nog ontdekken, maar vanaf september zijn we gestart als herders van Ermelo centrum 2 /zuid. We zijn te bereiken via onze telefoon nr. 0642837431 (Ben) of 0621144209 (Betsie). Je mag ons altijd bellen met vragen of als er iets anders is waar wij je misschien mee kunnen helpen. We hopen de komende tijd met alle gemeenteleden uit Ermelo centrum 2/zuid kennis te maken."

Joop en Wil Gankema - wijk Harderwijk / Hierden - gebied 3841 AA .. 3849 SK

"We willen ons even aan jullie voorstellen. De meeste mensen zullen ons al wel kennen, want we zijn vanaf 1994 betrokken bij de EGE. We zijn inmiddels ruim 50 jaar getrouwd, hebben vier kinderen waarvan er drie met aanhang en zijn de trotse grootouders van dertien kleinkinderen. Nog even en we kunnen met dit groeiende aantal, onze eigen pinksterconferentie starten. Ons lidmaatschap begon jaren later en dat had een reden. In onze tijd bij Opwekking hadden we geen tijd om beschikbaar te zijn voor taken in de gemeente en Wil en ik waren van mening dat wanneer je lid bent, moet je daar wel beschikbaar voor zijn. Wel hebben wij ons van af het begin, in overleg met de oudsten onder de autoriteit van de leiding van de gemeente geplaatst. We zitten nu echter in een nieuwe fase van ons leven waardoor er meer ruimte is om een taak op ons te nemen. Wil heeft al jaren het verlangen om mensen te bezoeken en er voor hen te zijn, maar ze heeft gewacht tot dat ik meer tijd beschikbaar zou krijgen om daarin mee te gaan. Wonende in Harderwijk was het voor ons een logische stap om de taak als herdersechtpaar voor onze mooie stad op ons te nemen. We zijn beiden mensen mensen en zien er naar uit de mensen die in Harderwijk wonen en lid zijn van onze gemeente beter te leren kennen. We realiseren ons dat we dit mogen gaan doen in afhankelijkheid van onze Heer en zien er naar uit wat dit ons, maar in de eerste plaats de gemeente gaat brengen."
Met een hartelijke groet, Joop en Wil Gankema

Teamleider Herders: Miriam van Dieren, email miriamvandieren@eg-ermelo.nl