herders

We vinden het in onze gemeente belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en zich geliefd, gekend en gezien weet. Daarom zijn er voor elk woongebied herders aangesteld.

welkom, geliefd, gekend en gezien

Herderkoppels zijn verbinders.  Hun verlangen is dat alle mensen in de gemeente in beeld zijn. Ze verlangen ernaar dat jij je thuis voelt in de gemeente en dat kunnen ze alleen in samenspraak met jou. Ze denken graag met je mee in de volgende situaties:        

  • Als je nog geen plekje of aansluiting heb gevonden bij een kleine groep;

  • Als je een behoefte hebt waar je zelf de weg niet kan vinden helpt de herder met verbinding; 

  • Als je een taak wil oppakken binnen de EGE, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden en behoeften zijn, en wat het beste bij jou past;

  • Als je overweegt om afscheid te nemen van de EGE.

De herders gaan graag met je in gesprek. Voor hen is het belangrijk dat ze jou ook persoonlijk leren kennen en jij hen. Jullie zijn dus van harte welkom om ook zelf contact op te nemen. Ben je al lid en heb je je profiel nog niet ingevuld op de EGE website, wil je dat dan aub hier doen?  Denk daarbij met name aan een foto van jezelf. De herders helpen je graag als je daar hulp bij nodig hebt!

wie zijn mijn herders

Hieronder stellen de herders zich aan je voor. Achter hun naam staat het woongebied waarin zij actief zijn. Woon je in deze wijk dan kun je contact met hen opnemen.
  

Henk-Jan & Annelies Staal - Ermelo West 2 - gebied 3853 GA ...XJ

"Wij zijn Henk-Jan en Annelies Staal.  We zijn beiden 46 jaar jong.  Samen met onze dochters Isabel (19), Julie (16) en Tessa (12) wonen wij op ons melkveebedrijf in Telgt waar we zo’n 90 koeien melken.  Naast het werk op de boerderij werkt Henk-Jan nog als vertegenwoordiger voor een K.I. organisatie.  Annelies werkt parttime als dierenartsassistente.  Wij zijn inmiddels zo’n 15 jaar verbonden aan de Evangeliegemeente Ermelo.  We zien uit naar een nieuw seizoen waarin het hopelijk weer mogelijk is diensten te houden met een volle zaal en iedereen te ontmoeten!"

 

 

 

Annelies van der Haar en Carine Mooiman - Ermelo Centrum 1 - gebied 3851 AA ...EZ

"Carine: ik ben 59 jaar, moeder van 3 volwassen dochters en gezegend met 5 lieve kleinkinderen waar ik regelmatig op pas.  Mijn man Martin is 7 jaar geleden onverwachts overleden.  Hierdoor ben ik uit het onderwijs gegaan en nu werkzaam in de BSO.  Ik hou van tuinieren, wandelen, fietsen, strand, kamperen, reizen.  Annelies: ik ben 61 jaar, getrouwd met Bram, moeder van 4 volwassen kinderen en oma van 2 kleindochters.  Ik werk als verpleegkundige en ben ook schuldhulpmaatje.  Mijn hobby’s zijn: hardlopen, kamperen, fietsen, met de (klein)kinderen optrekken.  We zouden het leuk vinden om de mensen in onze wijk beter te leren kennen en we hopen er met zorg en aandacht voor jullie te zijn.  Tot gauw, Carine en Annelies."

 

 

Dick en Carolien Tillema-Schoon Putten (incl. Pinnenburg) - gebied 3881 AA ...3882 PG

"Wij zijn Dick en Carolien Tillema-Schoon.  Wij wonen nu zes jaar in Ermelo en dat bevalt ons prima!  We zijn nu 26 jaar getrouwd en hebben drie prachtige kinderen gekregen.  Onze twee jongste kinderen wonen nog thuis, David (18) en Maaike (21).  Maaike heeft al een tijdje verkering met haar Lucas.  Onze oudste dochter Inge (23) is getrouwd met Roan en ze wonen met hun 2 kinderen in Rotterdam.  Dick werkt als manager bedrijfsvoering bij stichting 3xM en is raadslid voor de ChristenUnie in Ermelo.  Carolien is wondverpleegkundige, deels in Nederland en soms in Afrika.  En sinds dit jaar hebben we onze prachtige en knusse B&B "SveTi" geopend.  Die wordt niet alleen voor gasten gebruikt, want de jongelui weten hem ook te vinden: voor het samen musiceren, feesten, of logeren.  De naam vertaalt ons levensmotto: Sveti betekent ‘heilig’, en als je het woord uit elkaar haalt, betekent Sve ‘alles’ en Ti ‘U’ of ‘Jij’.  Alles voor U, onze Heer.  En ook alles voor jou, onze naasten.  Wij bidden vaak of de Heer ons zal zegenen, zodat we tot een zegen kunnen zijn.  Zo staan we in het leven.  We ontvangen om uit te delen.  Momenteel doen we dat in de gemeente als kringleiders en Dick als leider van dienst.  Straks als herders in het prachtige Putten.  Dus dat is inclusief onze vrienden van de Pinnenburg. Yeah!  We hebben er zin in en zien er naar uit hoe we de Puttenaren tot zegen mogen zijn!" 

Liesbeth en Hans van Tol Ermelo West 1 - gebied 3853 AA ...EZ

"Wij zijn Hans en Liesbeth van Tol. Inmiddels 35 jaar getrouwd en ouders van onze zonen Mattanja (25) en Jonathan (20). Mattanja en Jonathan hebben wij geadopteerd (uit respectievelijk Haïti en Ethiopië) toen ze nog baby waren. Ze wonen beiden nog thuis. Hans is werkzaam als financieel medewerker en Liesbeth werkt in de kinderopvang. Onze gezamenlijke hobby’s zijn wandelen, fietsen, bordspellen en sportieve activiteiten. Alweer ruim 10 jaar zijn we lid van de Evangelie Gemeente Ermelo. Hans maakt deel uit van het beamerteam en Liesbeth van het koffieteam. Samen mogen we nu voor wijk West dienstbaar zijn. We vinden het fijn om jullie te ontmoeten, daar zien we naar uit. Hebben jullie ergens vragen over schroom dan niet ons te bellen. We willen er graag voor jullie zijn.  Hans en Liesbeth."

 

 

Jaap en Jeanine Geense - Ermelo Oost - gebied 3852 AA ... ZZ

"Wij zijn Jaap en Jeanine Geense . Kort na Jaap zijn pensioen zijn we in Ermelo komen wonen, na lange tijd in Utrecht gewoond te hebben. We genieten hier van de rust en ruimte, de natuur en een heerlijke tuin waar vooral Jeanine zich vermaakt.  We hebben twee kinderen, Jos en Merel, beiden uit huis inmiddels.  Jaap doet vrijwilligerswerk op de bijbelschool en in de Oase, Jeanine werkt als kook-ondersteuner op Veldwijk.  Hier in de EGE  hebben we weer een fijne gemeente gevonden waar we al aardig thuis beginnen te raken. We willen graag betrokken zijn en ons steentje bijdragen.  Het herderschap lijkt ons een mooie taak om op die manier daar invulling aan te geven."

 

 

 

 

Vanaf najaar 2023:   Ben en Betsie Hoftijzer - Ermelo Centrum 2/ Zuid - gebied 3851 GA ... ZV

 

Voor de volgende gebied(en) zijn we nog op zoek naar herders!  Woon je in deze wijk en heb je een vraag over bovenstaande dan kun je contact opnemen met de teamleider, Miriam van Dieren, via miriamvandieren@eg-ermelo.nl 

  • VACANT:  wijk Harderwijk/Hierden - gebied 3841 AA .. 3849 SK