samenkomsten

Iedere zondag hebben we om 10:00 uur een samenkomst in de grote aula van het Christelijk College Groevenbeek in Ermelo. Je bent van harte welkom!

hoe ziet onze samenkomst er uit?

De zondagse samenkomsten nemen een bijzondere plaats in binnen de gemeente: hier komen wekelijks alle leeftijdsgroepen van de gemeente samen. De samenkomsten krijgen vorm door onderwijs uit Gods Woord, aanbidding en gebed.

Onze samenkomsten kenmerken zich door een open en informeel karakter. We leven als familie met elkaar mee in alle aspecten van het leven. Er is een tijd van aanbidding waarbij hoofdzakelijk liederen uit de Opwekkingsbundel worden gebruikt. Het onderwijs uit Gods Woord staat centraal en wordt wekelijks door verschillende sprekers gebracht. Wil je eens een samenkomst meemaken? Kom gerust langs, of bekijk online de livestream. 

De samenkomsten beginnen om 10:00 uur en zijn doorgaans om 11:15 uur afgelopen. Na de samenkomst is er tijd om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade. De up-to-date planning van de samenkomsten vind je in de agenda.

avondmaal

Iedere eerste zondag van de maand en bij speciale momenten, zoals met Pasen, vieren we het avondmaal. Het vieren van het avondmaal heeft dan een belangrijke plaats in de samenkomst. Hiermee herdenken wij wat Jezus voor o­ns heeft gedaan en verwachten wij dat hij eens weer zal komen. In o­nze gemeente mag iedereen die Jezus kent als zijn Verlosser deelnemen aan het avondmaal.

dopen

Ongeveer vier keer per jaar hebben we een samenkomst waarin we dopen. Tijdens deze samenkomst worden mensen gedoopt door onderdompeling op grond van belijdenis van geloof. De dopelingen vertellen wie Jezus Christus voor hen is, en spreken hun keuze uit om voor en met Jezus Christus te willen leven. Wil jij je laten dopen? Neem dan contact op met de kerkmanager, je connectgroep leider of één van de oudsten.

opdragen

Tijdens onze samenkomsten kunnen ouders hun (pasgeboren) kinderen voorstellen aan de gemeente en opdragen aan God. Wil jij je kind(eren) opdragen in een samenkomst? Neem dan contact op met het secretariaat, je kringleider of één van de oudsten.

kinderen

De kinderen van de basisschool leeftijd hebben hun eigen Kings Kids jeugdkerk. Zij doen mee in het Promiseland programma dat een gevarieerd en afwisselend programma aanbiedt aan de de kinderen van de onderbouw (groep 1-4) en de bovenbouw (groep 5-8).

De registratie en inloop met spelletjes start 10 minuten vóór de volwassen samenkomst. Bij de registratie op de 1e verdieping worden u en uw kind welkom geheten en volgt uitleg over de ochtend.

Verder zijn er aparte groepen voor de allerkleinsten. Er zijn drie verschillende groepen voor: baby's (0 tot en met 1+ jaar), dreumesen (1+ tot en met 2 jaar) en peuters (3 jaar). Deze kinderen kunnen vanaf 09:50 gebracht worden. Ophalen kan vanaf 11:30 uur ongeacht of de dienst al is afgelopen of niet. De lokalen waar u deze groepen kunt vinden staan aangegeven.