geven

De EGE kan niet zonder jouw financiële bijdrage! Je kunt de EGE eenmalig of periodiek steunen.

God houdt van mensen die met vreugde geven. Geef van harte, en niet omdat het verplicht is.

Bij voorkeur maandelijks een vast bedrag, omdat veel uitgaven maandelijks worden gedaan. Over de verschillende mogelijkheden lees je hieronder meer.

ANBI

De Evangeliegemeente Ermelo heeft een ANBI status. Dat betekent dat de giften die je aan de EGE geeft aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting (box 1). Dat geldt voor alle giften, of je nu via de QR code overmaakt of via de bank.

Voor de aftrekbaarheid van giften geldt wel een drempel en een plafond. Wil je die vermijden en zoveel mogelijk gebruik maken van de fiscale aftrekmogelijkheden dan kun je het beste een periodieke schenking aangaan. Daarvoor kun je bijgaand formulier gebruiken.

QR code

We collecteren vooraf en na de samenkomsten door middel van de QR-code die je hiernaast ziet.

Die kun je met je mobiele telefoon scannen, waarna je een bedrag aan de EGE kunt overmaken. Deze QR-code zullen we blijvend gebruiken en is niet afhankelijk van een of andere app. Er is tijdens de diensten dus geen mogelijkheid om contant geld te geven. De Givt app die we eerder gebruikten voor collectes, is opgezegd.   

testament

Veel mensen kiezen er voor om een testament op te stellen, zodat hun bezit na hun overlijden naar die personen of organisaties gaat die ze een warm hart toe dragen. Door de EGE op te nemen in je testament steun je de gemeente, zodat we ook na je overlijden verder kunnen bouwen aan onze gemeente. Je kunt de EGE opnemen als erfgenaam of een legaat aan de gemeente geven. Wil je meer informatie, stuur dan een mailtje naar financien@eg-ermelo.nl of benader een notaris.

 

alle mogelijkheden op een rijtje

Je kunt dus op meerdere manieren geven aan de Evangeliegemeente Ermelo:

1. door de getoonde QR-code te scannen      

2. door een machtigingskaart in te vullen en te sturen naar financien@eg-ermelo.nl 

3. door een bedrag over te maken naar bankrekening NL 04 INGB 0003 8297 02 t.n.v. Evangeliegemeente Ermelo.

4. door een periodieke schenking aan te gaan

5. door de EGE op te nemen in je testament

 

 

 Bent u ingelogd op MijnEGE? Dan staan er al enkele gegevens ingevuld.