Gebedsoproep week van 1 november

Beste bidders! De bekende tekst in Zacharia 4:6 zegt: “Niet door kracht, noch geweld, maar door Mijn Geest zal het gebeuren”. Deze woorden werden als bemoediging tot Zerubabel gesproken toen hij bezig was met de bouw van de (tweede) tempel. Er was tegenstand. Zerubabel stond er best alleen voor. Het was geen makkelijke tijd voor hem. Ook in deze tijd waarin sommige mensen er best alleen voorstaan, wil God bemoedigen dat Zijn Geest aan het werk is. Niet door onze eigen kracht of geweld, komt Gods werk tot stand, maar door de Heilige Geest. De Geest leidt ons altijd naar het volbrachte werk van Jezus. Het is al volbracht! Dat is de basis van waaruit wij bidden.

God wil je deze week leiden. Hij zal je vullen met nieuwe moed. Hopeloosheid en uitzichtloosheid verandert in nieuwe hoop. God geeft door een donkere periode verse olie, nieuwe passie, vooral ook om Hem aan te roepen en met Hem samen te zijn. Ook deze dag richt Hij weer een maaltijd aan voor het oog van je vijanden. Wees intiem verbonden. Hij wil zoveel meer geven!

  • Dank God mee dat Hij de EGE draagt. Hij heeft alles in Zijn Hand.
  • Dank God voor deze tijd van voorbereiding op een nieuwe periode in de geschiedenis. Dank voor wat God gaat doen.
  • Dank God voor de tieners. Dank voor creatieve vormen om samen te komen. Dank God voor de homegroups, waarin nieuwe relaties worden gelegd.
  • Dank God voor zoveel werk dat wordt verricht door team communicatie. Dank voor het enthousiasme en de expertise die er is.
  • Dank God voor Richard en Martine, hun werk, de fase in hun leven waarin ze straks een nieuwe stap naar Ermelo mogen maken.
  • Bid je mee voor mensen vanuit de EGE die zich eenzaam voelen? Er zijn best veel mensen die niet goed raad weten met deze situatie en het gemeente-zijn missen. Bid voor mogelijkheden om toch in contact te zijn. Bid voor betrokkenheid. Bid voor steun en de juiste bemoediging op de juiste tijd.
  • Bid voor degenen in een rouwproces. Sommigen hebben geliefden of familie verloren. Anderen zijn hun baan kwijt. Anderen kampen op een andere manier met verlies. Bid God voor herstel, voor tijd, voor troost. Dat Hij het proces leidt. Dat God de leegte opvult.
  • Bid dat mensen om ons heen worden aangemoedigd om thuis God te prijzen en te aanbidden. Bid, nu dit binnen de samenkomst niet kan, dat we dit thuis oppakken. Dat er een leger van lofprijs opgericht wordt waar de vijand voor vlucht.
  • Bid voor eenheid binnen de gemeente! Bidt je mee voor mensen die het moeilijk vinden zich te verbinden? Bid voor de mensen die op het randje staan van de gemeente en zich niet zo betrokken voelen. Wil je mee bidden dat er werkelijke eenheid en omzien naar elkaar ontstaat.
  • Vraag je de heilige Geest voor wie je persoonlijk deze week mag bidden?

Heb je ook gebedspunten? Zowel persoonlijke zaken als punten die hier op de website vermeld mogen worden? Mail ze dan naar: gebed@eg-ermelo.nl

Arjen Verboom

 

30-10-2020