King's Kids Kinderdienst voor thuis 12 juli 2020

‘Wees wakker’, dat is het thema van de King’s Kids. Maaike vertelt een verhaal van Open Doors over Bita uit Iran. Hoe kunnen we als gezin kinderen zoals Bita helpen. Ontdek het in de kinderdienst voor thuis en ga samen aan de slag.

King's Kids zondag 12 juli. Thema: ‘De vervolgde kerk’

Wees wakker! Dat betekent dat je je ogen open hebt en om je heen kijkt. Je ziet wat er in de wereld gebeurt. Soms leuk. Soms spannend of bedreigend, zoals in het verhaal van Bita uit Iran. Maar je hoeft niet bang te zijn. Als je maar je ogen richt op de Here Jezus. Hoe? Door te bidden en in de Bijbel te lezen. Dan sta je er niet alleen voor, want de Here God zal je sterk en krachtig maken, zodat je volhoudt.

Samen kijken

Kijk samen naar het filmpje van Maaike


Samen doen
Speel samen het spelletje doorfluistertje. Nummer 1 kiest een mooie Bijbeltekst, lied of woord en fluistert die naar nummer 2. Zo wordt het doorgeven. Kan de laatste het goed nazeggen?

Samen zingen

Samen uit de Bijbel lezen
Zoek op in de Bijbel: 1 Petrus 5:8-11 en lees het samen.

Samen kijken

Kijk samen naar het filmpje van Open Doors.

Samen doorpraten

  • Waarom staat in het verhaal dat Maaike vertelde niet de echte naam van het meisje vermeld?
  • Hoe zou het zijn om in Iran te wonen? Wat zou jij doen?
  • Bekijk samen de ranglijst van vervolgde Christenen. In welke landen is het heel erg? Hoe zou het zijn om daar te wonen?

Samen bidden voor de vervolgde kerk

  • Bid voor christelijke kinderen en hun familie in Iran. Bid voor kinderen als Bita die hun bijbel altijd goed moeten verstoppen.
  • Bid voor kinderen die nachtmerries hebben omdat ze bang zijn dat wordt ontdekt dat ze christen zijn, of omdat ze worden bedreigd.
  • Bid dat meer mensen de Here Jezus leren kennen. Door programma’s op televisie of door bijbels en christelijke boeken die het land worden in gesmokkeld.

Samen iets maken
Maak een tekening of schrijf een kaart voor Iraanse kinderen. Kijk op deze website en vindt alle informatie hierover. Laten we samen een heleboel tekeningen versturen.

Samen fluisterzingen

Christenen in Iran kunnen niet zomaar hardop bidden of zingen als ze samenkomen. Dat is veel te gevaarlijk. Want als andere mensen hen horen, kunnen ze de politie waarschuwen en dan worden ze allemaal opgepakt en naar een strafkamp gestuurd. Daarom fluisteren de christenen, ook hun gebed of lied. Zingen is ook een manier van bidden. Als christenen fluisterzingen dan zijn ze buiten niet te horen. Probeer met de kinderen een lied fluisterend te zingen.

Kraak de code
In Iran moet je de Bijbel geheim houden. Kraak de geheim code en kijk welke Bijbeltekst hier staat.  

 

Voor dit programma is gebruik gemaakt van:
- Open Doors


 

06-07-2020