King's Kids Kinderdienst voor thuis 28 juni 2020

‘Petrus wordt bevrijd’, dat is het thema van de King’s Kids. Maaike vertelt samen met Joep en Jens het verhaal. Natuurlijk zijn er ook weer leuke proefjes en spelletjes om samen als gezin te doen.

King's Kids zondag 28 juni. Thema: ‘Petrus wordt bevrijd’

Vandaag ontdekken we hoe het kan dat Petrus niet zat te bibberen in de cel. We zien dat het gaaf is om bij Gods kerk te horen en we mogen weten dat de Heilige Geest die bij Petrus was, ook bij ons wil zijn. Een paar leuke activiteiten om samen te doen en een filmpje waarin Joep en Maaike het verhaal vertellen.


Samen doen optie 1

Speel politie en boefje. 1 iemand is de politie. De andere zijn de boeven. Lukt het de politie om alle boeven te pakken?

Samen doen optie 2

Leer de volgende Bijbeltekst uit je hoofd. Maak er een rap of liedje van. Schrijf hem op je allermooist op en hang hem op. ‘God heeft ons zijn Geest gegeven. Niet om bange mensen van ons te maken, maar moedige mensen, vol liefde en geduld. - 2 Timotheüs 1:7

Samen bidden

Bid samen voor de kinderdienst

Samen zingen

Samen kijken

Kijk samen naar het filmpje van Joep, Jens en Maaike waarin zij het verhaal vertellen uit Handelingen 12:1-19


Samen doorpraten

  • Waarom moesten de apostelen naar de gevangenis?
  • Praat jij weleens met andere kinderen over Jezus? Vind je dat makkelijk of moeilijk? Waarom?
  •  Gaaf! De vrienden bidden, en engel komt en even later staat Petrus zijn ogen uit te wrijven op straat en is hij vrij! Doordat de Heilige Geest in hem woont weet en voelt hij dat hij nooit bang hoeft te zijn. Wauw! Dezelfde sterke Geest die bij Petrus was in die vieze gevangenis die is ook in jou, in ons. Misschien ken je dat wel. Een bang gevoel of dat je denkt: wat zou het fijn zijn als je vrienden voor mij bidden. Als jij nou net als Petrus het extra nodig hebt dat iemand anders voor je bid, doe dat dan nu voor elkaar. Natuurlijk mag je het ook altijd aan Maaike doorgeven. Dan vraagt zij of jouw kinderwerker ook voor jou wil bidden. Want net als Petrus mag jij weten dat God de allersterkte is!

Samen maken 1; Maak handboeien

De apostelen zitten in de gevangenis. Gelukkig worden ze bevrijd door een engel. Maak met elkaar handboeien die je altijd weer kunt openmaken.

Samen maken 2; Een proefje

God kun je niet zien, maar toch is hij super sterk. Met water is dat ook een beetje zo: aan water kun je niet zien dat het sterk is, maar het is veel sterker dan je denkt! Ontdek dat met dit proefje. Je hebt nodig een kraan, een pingpongbal, een stuk naaigaren van ongeveer 30 centimeter en plakband of ducttape.

Plak het garen goed vast aan de pingpongbal. Draai dan de kraan open. Pak nu het andere uiteinde van het stuk garen vast en hang de pingpongbal onder de kraan. Trek nu langzaam aan het garen en kijk wat er gebeurt.

 

 

Samen kleuren; een kleurplaat

Klik hier voor een kleurplaat die past bij dit verhaal.
 

Voor dit programma is gebruik gemaakt van:
- De methode Schitter
- Bible Basics


 

23-06-2020