Leidraden Gods hart voor Recht

Deze periode hebben we het over 'Gods hart voor Recht'. Een periode waarin je hopelijk geraakt wordt door wat er in Gods hart leeft. Voor connectgroep-leidraden en voor achtergrond informatie: lees hier verder.

Gods hart voor Recht

Er zijn situaties, die we tenenkrommend vinden, omdat ze zo onrechtvaardig voelen. In deze periode bekijken we verschillende vormen van onrecht, ver weg en dichtbij. Onrecht kan ons motiveren ons uit te spreken, of in actie te komen. We gaan het hebben over 'Gods hart voor Recht', waarbij we hopelijk geraakt worden door wat er in Gods hart leeft. We worden uitgedaagd om te hongeren en dorsten naar gerechtigheid, omdat 'zij verzadigd zullen worden' (Mattheus 5:6). En waarin we leiding mogen ervaren voor ons handelen!  We diepen het thema uit aan de hand van de verschillende genres in de Bijbel. 

Leidraden

Op zondag 15 januari is 'de aftrap' van dit thema. Bij een aantal preken in de weken daaropvolgend, is er voor de connectgroepen ook een leidraad gemaakt. Hier vind je een link naar de overzichtspagina. Geleidelijk aan zullen er meer leidraden beschikbaar komen, die je op dit overzicht terug zal kunnen vinden. 

Met hartelijke groet, 

Marc en Jantine Noel, teamleiders connectgroepen 

18-01-2023