NEXT STEP - Een stap verder om te groeien in geloof

Een nieuw initiatief van de EGE! Vanaf maandagavond 3 oktober biedt de EGE het cursusprogramma ‘NEXT STEP’ aan. U kunt een volgende stap nemen in uw geloofsleven. Zowel op het gebied van kennis, verdieping, als in geloofsgroei, worden er programma’s aangeboden. U heeft keuze uit vier cursussen. Deze worden gegeven op 6 maandagavonden. Iedereen is welkom, zowel vanuit de EGE als daarbuiten. Er is een centrale inloop met koffie en vervolgens bezoekt iedereen de cursus waarvoor is ingeschreven.

Locatie
De cursussen worden gegeven in het Kerkelijk Centrum
Jeugdkant 16, 3851 LE, Ermelo

Datum
De datums waarop de cursus wordt gegeven zijn: 3, 10, 17, (24e geen cursus i.v.m. herfstvakantie) en 31 oktober, 7 en 14 november.
Aanvang 20:00 (inloop voor koffie en thee vanaf19:30).  De afsluiting is rond 22:00. 

Bijdrage
We vragen per cursus een bijdrage van 20 euro p.p. voor materiaal en onkosten.
Wanneer de kosten een probleem zijn, vraag dan even bij de organisatie voor een passende oplossing.

Inschrijven
Inschrijven kan de hele maand september bij de ‘Next Step’ tafel na de samenkomst achterin de zaal (aula Groevenbeek). Ook kan dit online via de website op www.eg-ermelo.nl

DIT SEIZOEN BIEDEN WE DE VOLGENDE CURSUSSEN AAN:

1. Wetenschap en de Bijbel
In deze cursus wordt ingegaan op de meerwaarde, de dilemma’s, de geloofsvragen en geloofsverdieping betreffende wetenschap en ons christelijk geloof.
Vanuit verschillende invalshoeken bieden we hier een afwisselend programma.
Dr. Eppo Bruins neemt ons mee in het spanningsveld van geloof en evolutie. Prof. Chris Kruse neemt ons mee in het omgaan met ons geloof bij het gebruik van geneesmiddelen en de medische wetenschap. Drs. Marlies Bruins-Douma zal ingaan op geloofsvragen bij verlies en rouw. Ing. Stef Heerema zal een avond inzoomen op ons geloof m.b.t. thematiek rondom de aarde. Ook zal prof. Dr. Ing. Jeroen de Ridder ons een avond meenemen in de wereld van de filosofie samen met ons christelijk geloof. Tenslotte verzorgt dr. Guus Labooy een avond over geloof en psychologie.

Alle avonden hebben een wetenschappelijke invalshoek die op een toegankelijke manier wordt gebracht. Er is tijdens de avonden ruimte om vragen te stellen of met elkaar in gesprek te zijn. Soms is er een werkopdrachtje. Alle sprekers zijn christelijke wetenschappers die veel kennis en expertise hebben opgedaan binnen het vakgebied. Het belooft een interessant geheel te worden waarbij u wordt toegerust in uw geloofsleven, maar ook onderbouwd antwoorden vindt die u kunt gebruiken in gesprek met andersdenkenden.

2. Vrijheid in Christus
In de Bijbel zien we steeds duidelijk hoe groot Gods verlangen is dat Zijn kinderen wandelen in vrijheid. Vandaar dat we graag deze cursus aanbieden. De cursus bestaat uit een mooi afwisselend programma waarin verdieping wordt aangebracht, gesprekken worden gevoerd en er individueel aandacht is.
De cursus is ook praktisch en heeft de toepassing naar het dagelijks leven.
De inhoud start met wie we zijn in Christus. Genade en waarheid en het ontvangen van vrijheid nemen een grote plaats in. We veranderen steeds meer naar het beeld van Jezus. We zoomen in op welke gedachten (patronen) soms in je leven terugkomen, welke leugens als waarheid voor je zijn. Hoe kun je de vijand echt zelf een halt toeroepen? Wat zijn dingen in je leven die een barriere zijn voor je vrijheid? Ook met het vergeven van mensen, het loslaten van je verleden, het doorbreken van destructieve patronen en zonden, komen aan de orde. De cursus is gebaseerd op de twee bekendste boeken van Dr. Neil T. Anderson

DE CURSUS HELPT JE:
de waarheid over wie je bent in Christus je eigen te maken, sterker te worden in de (geestelijke) strijd in je leven, de autoriteit die je nu hebt in persoonlijke en geestelijke strijd te begrijpen, persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen om te leven in de vrijheid die je gewonnen hebt.
De cursus wordt gegeven door Berry en Corine Foppen met ondersteuning van anderen.
Deze cursus zal (als enige van de vier cursussen) niet alleen de zes datums van Next Step volgen, maar in het voorjaar ook zes extra datums plannen als vervolg.
Deze cursus duurt dus 12 avonden.

3. Parenting course > deze cursus is geannuleerd vanwege te weinig aanmeldingen
Ben jij een ouder met een hart voor opvoeding? En lijkt het je tof om met andere ouders eerlijk te kunnen delen over jouw ideeën en ervaringen? Kom dan naar de Parenting Course. We willen jou als ouder graag inspiratie en herkenning bieden. Vanuit het geloof dat God ons wil helpen Zijn liefde uit te werken in onze gezinnen. We willen allemaal graag dat onze kinderen gezond en liefdevol opgroeien. Maar de praktijk is vaak weerbarstig. Dat herkennen we allemaal. Daarom ben je van harte welkom bij deze cursus waar we van elkaar gaan leren. In zes interactieve bijeenkomsten komen thema’s als ‘grenzen stellen’, ‘liefde uiten’, ‘functie van het gezin’ en ‘groei naar zelfstandigheid’ aan bod. We beginnen steeds met een stuk theorie waarna we in kleine groepen in gesprek gaan. Voor wie dat wil zijn er opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan.

De cursus richt zich op moeders én vaders van kinderen van 0 tot en met 12 jaar. De onderwerpen zijn zo gekozen dat iedereen zich er in zal herkennen, in welke fase van ouderschap je ook zit. Dus wees welkom! We zien er naar uit om samen met jou/jullie te investeren in gezonde gezinnen. De cursus is gebaseerd op christelijke principes, maar, net als de andere cursussen van Alpha heel open. Dus neem gerust een niet-gelovige vriendin mee!

Marion Luhrman, Joëlle Bakhuis en Maaike Pijnacker Hordijk

4. Luisterend Bidden
Jezus zegt: Mijn schapen horen Mijn stem. We mogen als kinderen van God leren steeds beter op Hem afgestemd te zijn. We mogen leren en luisteren naar wat de Bijbel persoonlijk tot ons zegt. Ook mogen we leren of God door ons heen de ander mag bemoedigen. Deze cursus biedt geweldig onderwijs. Tijdens de cursus leer je steeds meer te ontdekken hoe God de mens ziet en hoe God Zijn koninkrijk heeft bedoeld. De lijnen vanuit Gods Woord worden steeds beter zichtbaar. Naast de toerusting gaan we ook zelf oefenen. We laten Bijbelteksten op ons inwerken en ontdekken wat God daar doorheen spreekt. Ook gaan we in groepjes uiteen en delen we onze ervaring. Dagen we elkaar uit om steeds meer uit te stappen en bidden we voor elkaar om de ander te bemoedigen.

Deze cursus wordt geleid door Hans Alblas, Sjaak van Tilburg en Richard Santinge. Deze personen zetten graag hun ervaring binnen Gods koninkrijk in om Gods hart te vertalen naar het dagelijks leven.
Wanneer we in groepjes uiteen gaan, zullen dit vaste groepjes zijn, zodat er ook vertrouwen en relatie kan groeien. Ieder groepje wordt geleid door een gespreksleider. Deze cursus is ook interkerkelijk gepromoot en vanuit verschillende denominaties mogen we elkaar ontmoeten.

Van harte welkom. Geef je snel op!

Bekijk hier het introductie-filmpje van Larissa van der Haar.
We hopen u te zien tijdens Next Step.
Iedere maandagavond is er een warm welkom met om 19:30 uur koffie en om 20:00 uur start de avond. Tussen 21:30 en 22:00 uur sluiten we de avonden af.

+info.
Vragen? Neem contact op met: Arjen Verboom
arjenverboom@eg-ermelo.nl / 06-42440087

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28-08-2022