Onze geschiedenis
De Evangeliegemeente Ermelo bestaat sinds 1976. De gemeente is in de afgelopen 40 jaar uitgegroeid van een gemeente bestaande uit een aantal gezinnen tot een gemeenschap van ongeveer 500 mensen die ernaar verlangt om samen gemeente te zijn op basis van Gods Woord en de leiding van Zijn Geest.Ontstaan
De Evangeliegemeente Ermelo is ontstaan vanuit de VEG Harderwijk (nu Sefanja). Er ontstonden daar problemen op het gebied van zending en leiderschap, wat leidde tot het stichten van de gemeente in Ermelo. Henk Huisman nam hiertoe initiatief met onder andere Anne van der Bijl en Jan Smid. Op zondag 11 april 1976 werd de eerste samenkomst gehouden. Gelijk vanaf het begin werd zendeling Klaas van de Raa door de gemeente ondersteund en vanaf 1983 ontwikkelde zich een groot zendingswerk waar jarenlang ca. 50% van het budget aan besteed werd. Dat bedrag is door de jaren heen bijna niet gewijzigd, maar in percentage van het totaal nu ca. 30% van het budget.

Ontwikkelingen
In 1992 wordt er na het werk van de ‘brainstormgroep’ door Paul Donders gewerkt aan de structuur van de gemeente en worden er meerdere teams geformeerd dan alleen het zendingsteam. In 1994 komt de gemeente in een leiderschapscrisis, maar daar komen ze doorheen. Vanaf het jaar 2000 begeleidt Jan Pool de gemeente naar een fulltime teamleider in de persoon van Daniël Renger, die van 2001 tot 2006 de gemeente heeft mogen dienen. Sinds 2006 wordt de gemeente enkel geleid door de oudsten en teamleiders, maar in 2012 wordt besloten (weer) toe te gaan werken naar een fulltime voorgaand oudste. Vanaf 2015 heeft Lodewijk van Weerden een jaar gemeenteopbouwwerk gedaan om de visie, geestelijke identiteit en structuur van de gemeente te verhelderen.

Locaties
De gemeente begint met haar samenkomsten in de Dorpshal, vanaf februari 1979 verhuist de gemeente naar de Dialoog. Vanaf 1983 heeft de gemeente een eigen gebouw voor de door-de-weekse activiteiten: het Dorpshuis. In september 1991 verplaatsen de samenkomsten zich naar de aula van het Christelijk College Groevenbeek en vanaf 1994 verplaatsen de door-de-weekse activiteiten zich van het Dorpshuis naar het Westerhonk. Deze beide locaties worden momenteel nog steeds gebruikt.