Akties‎ > ‎

Gemeenteweekend 5 en 6 september 2015


Dit jaar hebben we weer een gemeenteweekend met elkaar als EGE. In het eerste weekend van september houden we dit weekend in Groevenbeek met als thema “OP WEG”. Op zaterdag 5 september zijn er activiteiten voor elk wat wils en op zondag willen we een bijzondere eredienst met elkaar beleven met als afsluiting een gezamenlijke maaltijd.

Programma

Zaterdagmiddag: aanvang 12.30 uur

1. Voor de kinderen is een grote rol weggelegd. Zij gaan op zaterdagavond met de Vliegende Speeldoos een musical opvoeren. ’s Middags studeren ze die in! 

2. Voor de jeugd en volwassenen is er ’s middags een keuze programma met de volgende onderdelen: 
 • Mountainbiken
  naar buiten op de mountainbike, proef het bos, het zand of de modder o.l.v. Wim Priester

 • Schilderen
  Voor creatieve schilders of voor hen die een poging willen wagen staan schilderezels klaar onder toeziend oog en leiding van meester-schilder Jo Aerts

 • Aanbidding en zingen
  Voor wie wil musiceren, samen aanbidden en zingen onder leiding van Andréas Markerink

 • Volleybaltoernooi
  Voor de sportievelingen is er het volleybaltoernooi waarbij vele teams( jong en oud) zullen strijden voor de eeuwige roem en de EGE beker, organisatie in handen van Wouter Terlunen

 • Natuurwandeltocht
  In de omgeving van Oud Groevenbeek onder deskundige leiding een natuurwandeltocht te maken waarbij je alles komt te weten over wat je om je heen ziet.

 • Dans
  Een workshop waarbij je samen gaat dansen voor alle niveaus en leeftijden o. l. v. ons eigen wereldberoemde Annemieke Bais

 • 5 talen van liefde van kinderen
  Hoe kunnen we als ouders het hart van onze kinderen bereiken? Leer de liefdestaal van je kind kennen, doe een test om je eigen eerste liefdestaal te ontdekken en ontvang tips hoe je de taal van je kind(eren) kunt leren kennen en spreken. O.l.v. Joelle Bakhuis

 • Theater workshop
  tijdens deze workshop bereid je een act voor die op zondagmorgen gespeeld gaat worden, voor tieners en volwassen o.l.v. Esther Veldman en Renate Mulder.

 • Kokkerellen
  maak lekkere dingen voor een high tea

 • High Tea Party
  voor ouders met kinderen t/m 3 jaar i.c.m. springkussen voor de kinderen

 • Sportspektakel/stormbaan
  een sportspektakel die zijn weerga niet kent. Dit moet je meegemaakt hebben. Wie zal de snelste rondetijd neerzetten?
3. Om 17.30 uur genieten we van de maaltijd. Iedereen neemt daarbij een gerecht mee die vanaf een centraal uitgiftepunt wordt uitgedeeld. Voor drankjes wordt gezorgd. 

4. Om 19.00 uur wordt de voorstelling Mozes opgevoerd door de kinderen i.s.m. de Vliegende Speeldoos.

5. Vanaf 20.30 uur staan er vuurkorven buiten. Tijd voor ontmoeting.

Zondag

Op de zondagmorgen begint om 10.00 uur de eredienst, een gevarieerde dienst waarbij we natuurlijk God centraal stellen maar ook aandacht geven aan al die verbindende elementen die meebouwen aan dat Ene Lichaam dat we gestalte proberen te geven als gemeente.
 
Na de dienst sluiten we af met een feestelijke chinese maaltijd waar we heerlijk kunnen genieten en bijpraten.

Aanmelden

Alle volwassenen en tieners vragen we zich ieder apart op te geven:

http://goo.gl/forms/bgsxdQI6ff
Opgeven moet zodat we de logistiek van de locaties en de catering kunnen aanpassen. Laatkomers zijn uiteraard ook nog welkom, maar we hanteren wel het principe: VOL = VOL! Er is een maximum aan het aantal deelnemers per activiteit, voorkom teleurstellingen, meld je dus nu aan! Voor het aanmelden ga je naar dit reactieformulier.

Kinderen

Kunnen via deze pagina worden opgegeven. De kinderen van groep 1 t/m 8 gaan op zaterdagavond een musical opvoeren. ’s Middags studeren ze die in! Kinderen hoeven niet via de paarse knop opgegeven te worden. De meeste kinderen en hun ouders zijn al benaderd. Wilt u toch nog een kind opgeven voor deelname, klik dan NU hier of mail dan naar kinderwerk@eg-ermelo.nl zo snel mogelijk.

Kosten
We hebben bewust gekozen voor een gemeenteweekend in eigen huis om de kosten zo laag mogelijk te houden! De prijs voor dit jaar hebben we vastgesteld op € 12,50 per volwassene/tiener en € 5,- per kind. Kunt u alleen de zondag meedoen dan bedragen de kosten € 7,50 pp.
Zodra u zich hebt opgegeven zult u na enige tijd per e-mail worden geïnformeerd hoe u dit kunt voldoen. De financiën hoeven voor niemand een bezwaar te zijn om niet mee te doen. Laat het ons dan even weten op gemeenteweekend@eg-ermelo.nl of benader één van ons persoonlijk.

Vragen of ideeën?

Stel ze gerust aan of reik ze aan één van ons!

Contact

Mail naar gemeenteweekend@eg-ermelo.nl en dan hoor snel iets terug van één van de commissieleden: Ingeborg Vliek, Peter de Jong, Sandra & Andréas Markerink en Wouter & Ida Terlunen.