Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Vanuit de EGE‎ > ‎Nieuws Archief‎ > ‎

Week van Bidden en Vasten

Geplaatst 18 mrt. 2016 12:39 door Admin EGE   [ 16 jun. 2016 02:42 bijgewerkt door Albert Jan Bolwijn ]
Uitnodiging voor jou en je gezin om mee te doen met ons in de week van bidden &vasten van 20 t/m 27 maart 2016.
Jullie zullen waarschijnlijk al in de Huiskoerier of het Koeriertje gelezen hebben over het verlangen om samen als gemeente tijd apart te zetten, om God te zoeken en tegen Hem ‘Ja…dank U’ te zeggen en bewust ‘Nee…dank je wel’ te zeggen in een vorm van vasten die bij jou, bij je gezin past.

Activiteiten

Klik hier voor locatie van het Westerhonk

Zondag 20 maart

  • Ontmoeting Bidden&Vasten: met Lodewijk van Weerden - Wapenrusting / geestelijke strijd, 20.00 – 21.30 uur, Westerhonk 

Dinsdag 22 maart

  • Ontmoeting Bidden&Vasten: met Annelies van der Haar - Gebedsbijeenkomst, 09.00-10.00 uur, Westerhonk (oppas aanwezig) 
  • Ontmoeting Bidden&Vasten: met Phil Tolstead - Profetie / woorden van God / zegenen, 20.00-21.30 uur, Westerhonk  

Woensdag 23 maart

  • Ontmoeting Bidden&Vasten: met Heidi Hordijk en José Smedema - Creatieve middag met de kinderen, 14.00-16.00 uur Westerhonk 
  • Ontmoeting Bidden&Vasten: voorbereidingsavond met St. Present voor de Meet and Greet met de vluchtelingen, 20.00-21.30 uur, Westerhonk 

Donderdag 24 maart

  • Ontmoeting Bidden&Vasten: met Tanja Kusters - Gebedsbijeenkomst, 09.00-10.00 uur, Westerhonk (oppas aanwezig) 
  • Ontmoeting Bidden&Vasten: met Wouter&Larissa van der Haar - Genezing en bevrijding, 20.00-21.30 uur, Westerhonk 

Vrijdag 25 maart (Goede Vrijdag)

  • Samenkomst Groevenbeek Ermelo, 19.30 uur, spreker: Joop Gankema, aanbiddingsleider: Iris Terlunen, leider van dienst: Rob Verhagen, koster: Jan Evert van Grootheest. 

Zaterdag 26 maart

  • Ontmoeting Bidden&Vasten: met Annelies van der Haar en Robert Reinbergen - Afsluitende dank- en getuigenissenavond, 20.00-21.30 uur, Westerhonk 

Zondag 27 maart (Pasen) - gezamenlijke dienst

  • Samenkomst Groevenbeek Ermelo, 10.00 uur, spreker: Peter Antes - thema: Ík heb je lief!’, aanbiddingsleider: Henk Eilander, leider van dienst: Wouter Terlunen, koster: Vincent Groenensteijn. 

Gebed en Vasten

Wij zijn als geen ander land gegroeid in aantal, rijkdom en macht. Maar wij zijn God vergeten. Wij zijn het bestaan van die machtige hand vergeten die ons steeds in vrede behouden heeft en die ons groot gemaakt heeft in aantal, rijkdom en macht………ik wil hierbij ons hele volk verzoeken om zich op die dag te onthouden van haar gebruikelijke wereldse ambities en zich vast aaneen te sluiten, in de kerk en thuis en zich op die dag helemaal op de Heer te richten en zich te wijden aan die taken waar zij zich voor die gelegenheid voor gesteld zien.

Deel van een Proclamatie van Abraham Lincoln, President van de Verenigde Staten.

Zout der aarde (Mattheüs 5:13)

John Adams in 1798, Abraham Lincoln in 1863, Harry Truman in 1952 en Ronald Reagan in 1988.
Ze riepen allemaal op tot een dag van vasten om als volk dagelijkse beslommeringen neer te leggen en zich te richten op God. Tegenwoordig hebben we geen wereldse leider die ons meeneemt in een periode van inkeer en richten op God. De inspanningen hierin zullen vanuit ons zelf moeten komen. Wij zijn het zout der aarde.
Derek Prince legt in zijn boek over bidden en vasten uit wat de functie van zout is; Allereerst is zout een smaakmaker, wij geven smaak aan de aarde en die smaak wordt door God geproefd.
In het verhaal van Abraham die pleit voor Sodom en Gomorra wil God het lot van de hele stad veranderen omwille van enkele rechtvaardigen. Dus slechts een paar zoutkorrels op duizenden die geen acht op God geven. Zo kunnen wij het lot van onze gemeente, dorp, land en wereld veranderen door ons tot God te richten.
Een functie van zout was het bewaren van vlees, zout voorkomt bederf. Het maakt niet dat het vlees voor altijd eetbaar is, maar verlengd de tijd waarop het eetbaar is wel aanzienlijk. Zo kunnen wij ook toevoegen aan de genadetijd van onze Vader. We mogen tijd nemen om te bidden voor de bekering van alle mensen.


Ċ
Albert Jan Bolwijn,
18 mrt. 2016 12:44