Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Vanuit de EGE‎ > ‎Nieuws Archief‎ > ‎

Nieuw onderwijsthema

Geplaatst 23 sep. 2017 01:30 door Albert Jan Bolwijn   [ 8 jan. 2018 04:19 bijgewerkt ]
Het nieuwe gemeenteseizoen is alweer een paar weken onderweg. Het startweekend, met als thema “samen sterk!” was en is een uiting van het verlangen om een gemeente te zijn die leeft in verbondenheid met God en elkaar. De komende periode zal de relatie met God en elkaar ook centraal staan in het onderwijs binnen de gemeente.

Vanaf oktober starten we met het onderwijsthema ‘Toegewijd aan de Vader, verbonden met elkaar’. Dit thema is uitgewerkt in een tweetal prekenseries; ‘Een Godgerichte gemeente’ en ‘Leven in verbondenheid’. Deze series geven handen en voeten aan twee van de belangrijkste waarden van onze gemeente; het zijn van een Godgerichte en mensgerichte gemeente.

In de eerste serie (1-22 oktober) zullen we specifiek ingaan op de vraag hoe we een Godgerichte gemeente kunnen zijn, waarbij het draait om onze toewijding aan God en zijn Woord. Onderwerpen als de eer van God, de orde van God en de wil van God zullen hierin voorbij komen. In de tweede serie (19 nov – 10 dec) ontvangen we onderwijs over het belang van gezonde relaties, en hoe we dit praktisch kunnen maken in de gemeente en ons persoonlijk leven.

De prekenseries zijn bedoeld om dieper in te gaan op bepaalde thema’s en te bouwen aan een sterk fundament in de gemeente. Daarom is ook de prekenserie ‘Leven in verbondenheid met elkaar’ een verdieping op het onderwijs van vorig seizoen over dit thema. Zoals u tussen de regels door kunt lezen werken we dit seizoen niet met één jaarthema, maar zullen we een tweetal hoofdthema’s uitwerken. Van oktober t/m december is dat bovengenoemd thema. Vanaf januari t/m juni zullen we onderwijs ontvangen over Het Koninkrijk van God. Meer informatie hierover volgt tegen die tijd.