Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Vanuit de EGE‎ > ‎Nieuws Archief‎ > ‎

Landelijke ontmoetingsdag

Geplaatst 12 okt. 2016 13:48 door Petra Jansen   [ 26 nov. 2016 02:54 bijgewerkt door Albert Jan Bolwijn ]
LANDELIJKE ONTMOETINGSDAG ‘GEBROKEN HART’
Op zaterdag 19 november 2016 organiseert de stichting Als kanker je raakt de landelijke ontmoetingsdag ‘Gebroken hart’ met als thema ‘Leven na een verlies’. Deze dag is bedoeld voor alle ouders die een kind hebben verloren aan de gevolgen van kanker of aan een andere ziekte. 

Wanneer je kind sterft, stopt de wereld. Je hart breekt, je leven verandert totaal. Je gezin is anders, het mist een stuk. Intens verdriet en gemis beheersen je. De impact op je leven, je gezin en je relatie met je partner is groot. Dingen waar anderen zich druk om maken, ervaar jij nu heel anders. Je voelt je vaak onbegrepen en alleen. Vragen stapelen zich op. Waarom mijn kind? Waarom moest mijn kind zo lijden en wat is de zin ervan? Waar vind ik hulp en troost? Waar en wie is God voor mij in dit alles? Hoe moet ik verder? Deze en nog vele andere vragen komen aan de orde. 
Er zal in het programma veel ruimte zijn voor contact: als groep, onderling en één op één. Juist het spreken met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, doet veel ouders goed. Het Beauforthuis heeft een gezellige ‘huiskamer’, waar we als groep die dag verblijven en waar we worden voorzien van koffie/thee en een heerlijke lunch. 
De dag zal worden geleid door Kristien Rocha, arts en moeder van een overleden zoontje. De sprekers zijn Carien Hempel-Flipse, klinisch psycholoog en gezinstherapeut en zelf geraakt door kanker & ds. Jitse van der Wal, vader van een overleden dochtertje. Muzikale bijdrage wordt verzorgd door de bekende zanger, schrijver en componist Gerald Troost. 

De dag wordt gehouden in Het Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 2711 AB Austerlitz en duurt van 10.30 - 15.00 uur. Wij nodigen belangstellenden van harte uit deze dag bij te wonen. De insteek is laagdrempelig. Iedereen is welkom, ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden. Graag wel vooraf aanmelden via www.alskankerjeraakt.nl.

Comments