Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Vanuit de EGE‎ > ‎Nieuws Archief‎ > ‎

Koren geven kinderen een kans in Oekraïne

Geplaatst 19 mrt. 2015 05:40 door Petra Jansen   [ 27 apr. 2015 13:45 bijgewerkt door Albert Jan Bolwijn ]
Harderwijk -  Op zaterdag 18 april is er in de Grote Kerk van Harderwijk een groot benefietconcert voor Oekraïne. De algemene situatie in Oekraïne gaat vrijwel dagelijks naar beneden. Met name kinderen zijn daar de dupe van: de kinderbijslag is ingetrokken, leraren krijgen geen salaris of moeten er maanden op wachten en datzelfde geldt voor doctoren. De prijs van brood is inmiddels verdubbeld sinds vorige najaar. De inflatie is enorm. 
Een unieke muzikale combinatie heeft de handen ineen geslagen om op 18 april een prachtig concert te geven:  Het Interkerkelijk Koor Harderwijk en CKV Sonabilé Apeldoorn o.l.v. Fred de Vries, het Gospelkoor The Rejoice Singers o.l.v. Peter van der Gaag en Flevo's Mannenkoor Dronten o.l.v. Paul - Michel Tijssen, samen met Het Gelre Brass o.l.v. Adriaan Bruinink. 
De toegangsprijs van het concert is € 10 inclusief koffie of thee. De kaartverkoop vindt plaats bij: Sjemen Smeepoortstraat, Read Shop P.C.Hooftplein, Riemer Ermelo, Boekhandel Ichtus Ermelo, Primera Dronten. Telefonisch via nr 0341-412541 en 0341-452095 en voor aanvang van het concert in de kerk. De opbrengst van het benefietconcert wordt besteed door de Stichting Hulp Oost Europa uit Barneveld. Van het geld krijgen kinderen op school te eten (vaak de enige maaltijd die zij krijgen per dag) en van de opbrengst worden ook schoolmaterialen voor de kinderen bekostigd. Tijdens het concert krijgen de bezoekers een indruk te zien van de hulpverlening in Oekraïne. 

Comments