Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Vanuit de EGE‎ > ‎Nieuws Archief‎ > ‎

Gezamenlijke Paasdienst

Geplaatst 19 mrt. 2012 04:37 door Petra Jansen   [ 9 jul. 2012 01:24 bijgewerkt door Albert Jan Bolwijn ]
Op eerste paasdag zullen we met de Vergadering der Gelovigen en de Maranatha Gemeente een gezamenlijke paasdienst hebben! Een bijzonder moment! Als drie gemeenten in Groevenbeek de opstanding van de levende Heer vieren in eenheid! Dat is de reden van ons bestaan en de reden dat we samen dit willen vieren.

De dienst is door de drie gemeenten gezamenlijk voorbereid en zal ook in gezamenlijkheid worden uitgevoerd. Voor geen van de drie is het dus helemaal een ´eigen´ dienst. De dienst zal in ´onze´ aula worden gehouden, maar sommige dingen zullen anders gaan dan we als EGE gewend zijn! Om er een paar te noemen:

  • De kinderen (leeftijd basisschool) hebben een eigen programma in de zaal van de Vergadering der Gelovigen. Dat is door de hoofdingang meteen naar rechts. Uiteraard mogen de kinderen eerst even naar links om hun jas op te hangen. Er zullen kinderwerkers klaarstaan om de kinderen door de gangen te begeleiden, zodat u als ouders niet mee hoeft. We willen voorkomen dat er grote volksverhuizingen door de gangen plaatsvinden. Wellicht helpt het als u 10 minuten eerder aankomt? 

  • De crèche (0-4 jarigen) zal op de gebruikelijke plaats zijn.

  • De bidstond zal van 9.15 tot 9.30 uur zijn, in ons bekende lokaal. Maar wel met mensen uit drie gemeenten!

  • Het wekelijkse Koeriertje zal niet verschijnen. Wél een speciale Paaseditie die we met z´n drieën uitgeven. Dus is er weinig ruimte voor onze eigen mededelingen!

  • De collecte zal voor het werk van OASE zijn, dus geef gul! We geloven dat onze gezamenlijke roeping naar buiten gericht is, en met de boodschap van Pasen vinden we dit een prachtige bestemming.

  • We vieren met elkaar het Heilig Avondmaal, om de eenheid in Christus te vieren.

  • Na afloop niet alleen met elkaar, maar met broeders en zusters uit de andere gemeenten napraten!

Wilt u (de voorbereiding van) deze dienst in gebed dragen?