Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Vanuit de EGE‎ > ‎Nieuws Archief‎ > ‎

Gemeenteweekend - 6 en 7 september 2014-Dit jaar hebben we voor het eerst sinds 10 jaar weer een weekend met elkaar als EGE. In het eerste weekend van september houden we dit weekend in Groevenbeek met als thema “Verbinding met God en met elkaar”. Op zaterdag 6 september zijn er activiteiten voor elk wat wils en op zondag willen we een bijzondere eredienst met elkaar beleven met als afsluiting een gezamenlijke maaltijd.

Programma

Zaterdagmiddag

1. Voor de kinderen is een grote rol weggelegd. Zij gaan op zaterdagavond met de Vliegende Speeldoos een musical over David en Goliath opvoeren. ’s Middags studeren ze die in! 

2. Voor de jeugd en volwassenen is er ’s middags een keuze programma met de volgende onderdelen:
 • Voor de sportievelingen is er het volleybaltoernooi waarbij vele teams( jong en oud) zullen strijden voor de eeuwige roem en de EGE beker 
 • Voor creatieve schilders of voor hen die een poging willen wagen staan schilderezels klaar onder toeziend oog en leiding van meester-schilder Jo Aerts 
 • Wie wil musiceren en zingen en wellicht een nieuw lied schrijven, meldt zich aan bij Ian Baker(op het moment van dit schrijven is Ian nog herstellende van een hartinfarct) 
 • De “Ontdekkingsreis” o.l.v. Inge Haverkamp waarbij bidden, ontmoeten, ontdekken en toepassen centraal staan 
 • Iets helemaal van deze tijd en erg digitaal: Lasergamen 
 • De tocht van de held” waarbij je leert helemaal jezelf te mogen zijn in bijzijn van anderen. Liefde, respect en acceptatie zijn daarbij de belangrijkste begrippen, verzorgd door Laura de Jong 
 • Sportief naar buiten op de mountainbike, proef het bos, het zand of de modder 
 • Of iets rustiger naar buiten onder deskundige leiding een natuurwandeltocht te maken waarbij je alles komt te weten over wat je om je heen ziet 
3. Om 17.30 uur genieten we van de maaltijd. Iedereen neemt daarbij een gerecht mee die vanaf een centraal uitgiftepunt wordt uitgedeeld. Voor drankjes wordt gezorgd.

4. Om 19.00 uur wordt de voorstelling David en Goliath gegeven i.s.m. de Vliegende Speeldoos Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje

5. Vanaf 20.30 uur staan er vuurkorven buiten, iemand met gitaar en gezellig bijpraten en wat zingen.

Zondag

Op de zondagmorgen begint om 10.00 uur de eredienst, een gevarieerde dienst waarbij:
 • We God willen loven en prijzen 
 • Elkaar laten zien wat we die dag ervoor gedaan hebben 
 • Wouter Hordijk zal preken en het komende onderwijsprogramma bekend maken 
Na de dienst sluiten we af met een feestelijke pastamaaltijd verzorgd door Jop van der Bijl waar we heerlijk kunnen genieten, bijpraten en ons laten informeren op de kraampjesmarkt waarbij elke groep/team in de EGE zich zal presenteren zodat we met elkaar een goed beeld krijgen hoe we functioneren.

Aanmelden

Alle volwassenen en tieners vragen we zich ieder apart op te geven. 

https://docs.google.com/forms/d/1CclGdD0kTEmmhEy8OMIKBogDQTjFJYcSr6vwcV84fdY/viewform?usp=send_form
Opgeven moet zodat we de logistiek van de locaties en de catering kunnen aanpassen. Laatkomers zijn uiteraard ook nog welkom, maar we hanteren wel het principe: vol is vol! Er is een maximum aan het aantal deelnemers per activiteit, voorkom teleurstellingen, meld je dus aan! Voor het aanmelden ga je naar dit reactieformulier.

Kinderen

De kinderen van groep 1 t/m 8 gaan op zaterdagavond een musical opvoeren. ’s Middags studeren ze die in! Kinderen hoeven niet apart via de paarse knop opgegeven te worden. De meeste kinderen en hun ouders zijn al benaderd. Wilt u toch nog een kind opgeven voor deelname, mail dan naar kinderwerk@eg-ermelo.nl vóór 20 juli.

Kosten
De commissie gemeenteweekend hebben bewust gekozen voor een gemeenteweekend in eigen huis om de kosten laag mogelijk te houden! Toch zult u begrijpen dat een gemeenteweekend wél geld kost. We hebben een berekening gemaakt die laat zien dat het ongeveer € 12,50 per persoon bedraagt. We heffen geen entreegeld maar vragen wel om een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken. Daarvoor zal een collecte op zondagmorgen worden gebruikt.

Vragen of ideeën?

Stel ze gerust aan of reik ze aan  één van de leden van de voorbereidende commissie!

Contact

Mail naar gemeenteweekend@eg-ermelo.nl en dan hoor snel iets terug van één van de commissieleden: Ida Terlunen, Gertine Oldeman, Anneke Brandsma, Denis van der Bijl en Peter de JongSubpagina''s (1): Hé, Doe Je Mee?