Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Vanuit de EGE‎ > ‎Nieuws Archief‎ > ‎

Geloof zonder grenzen

Geplaatst 10 okt. 2014 05:34 door Petra Jansen   [ 5 nov. 2014 06:03 bijgewerkt door Albert Jan Bolwijn ]

Jaarlijkse Open Doors-dag in teken van Irak, Syrië en Centraal-Afrikaanse Republiek
“In deze paar jaar in Irak heb ik meer kunnen betekenen voor de kerk dan in al die jaren daarvoor”, zegt dominee Farouk uit Bagdad. Hij spant zich in voor vrede en verzoening en helpt bekeerde moslims. Op zaterdag 1 november 2014 spreekt pastor Farouk op de jaarlijkse Open Doors-dag, net als pastor Ibrahim uit Syrië en voorganger Jean-Marc uit de Centraal-Afrikaanse Republiek.
De Open Doors-dag vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie: de Jaarbeurs in Utrecht. ‘Geloof zonder grenzen’ is het thema van deze dag.  Open Doors laat zich niet beperken door grenzen in het versterken van de vervolgde kerk wereldwijd. Op de Open Doors-dag hoort u hoe het vervolgde christenen wereldwijd vergaat. Zij houden ons een spiegel voor: waar liggen de grenzen van ons geloof?
Bijzondere aandacht is er voor de landen waar christenen dit jaar met veel geweld werden geconfronteerd: Syrië en Irak, waar tienduizenden christenen op de vlucht zijn. Ook is er aandacht voor de situatie in de Centraal-Afrikaanse Republiek, waar christenen en moslims worstelen met de vraag: kan er verzoening zijn, ondanks de gruwelijkheden van de afgelopen jaren?
Kinderen en tieners
In het hoofdprogramma staan persoonlijke verhalen uit de vervolgde kerk centraal. Bij de stands en tijdens pauzeprogramma’s hoort u meer over onze hulp aan vervolgde christenen. Voor kinderen en tieners zijn speciale programma’s onder deskundige en enthousiaste begeleiding. 
Voor het eerst vindt de Open Doors-dag plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze centraal gelegen locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Op deze nieuwe locatie is extra ruimte voor speciale programma’s, stands en ontspanning in de pauze. Ook dit jaar blijft de toegang geheel gratis. 
Vrijwilligers
Jaarlijks bezoeken zeker 8.000 mensen de Open Doors-dag. Dat is niet mogelijk zonder de inzet van honderden vrijwilligers: zij helpen bij de opbouw en afbraak, begeleiden bezoekers naar het hoofdprogramma en verzorgen tiener- en kinderprogramma’s. 
Vanwege de verhuizing naar de Jaarbeurs in Utrecht is Open Doors dit jaar op zoek naar tientallen nieuwe vrijwilligers: kinderwerkers, stewards, medewerkers voor kinder- en tienerprogramma’s, opbouwers en afbrekers. Vrijwilligers worden door Open Doors goed begeleid: ze krijgen duidelijke instructies, werken samen in gemotiveerde teams en ontvangen na afloop een speciaal bedankje. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor een lunch, koffie en thee gedurende de dag.
Helpt u mee om deze eerste Open Doors-dag in de Jaarbeurs tot een succes te maken? U draagt daarmee bij aan de verbondenheid tussen christenen in Nederland en België en de vervolgde kerk. Voorbereiding vooraf is in de meeste gevallen niet nodig. Ieders hulp is welkom, maar vooral kinderwerkers zijn bijzonder hard nodig! Lees meer over de functies en meld u aan op www.opendoors.nl/dag. U kunt ook mailen naar opendoorsdag@opendoors.nl. 

Comments