Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Vanuit de EGE‎ > ‎Nieuws Archief‎ > ‎

De Doler komt in de Dialoog op 3 november

Geplaatst 26 okt. 2012 09:20 door EGEwebredactie   [ 4 nov. 2012 02:07 bijgewerkt door Albert Jan Bolwijn ]
Op zaterdag 3 november a.s. is het theaterprogramma DICHTerbij van Theo Tomassen uit Harderwijk te zien in theater De Dialoog. Vorig najaar had hij met deze voorstelling in Harderwijk een bomvolle zaal in het Cultureel Centrum. Nu hoopt hij op hetzelfde enthousiasme in Ermelo! 

In het kader van de actie MEER is dit een mooie gelegenheid om zoekende buren of vrienden een avond mee uit te nemen. Entreekaarten zijn te koop bij Boektiek Ichtus in Ermelo (Stationsstraat 100) en boekhandel Sjemen in Harderwijk of aan de zaal op de avond zelf zolang de voorraad strekt. Aanvang theatervoorstelling: 20.00 uur.

Theo Tomassen (46) is in het dagelijks leven leraar op een basisschool in Harderwijk. In zijn vrije tijd doet hij dingen op het grensvlak van geloof en theater. Daaruit is het programma DICHTerbij voortgekomen. Hij speelt zelf de hoofdpersoon en verteller in dit stuk dat de zoektocht uitbeeld die Remmelt Mastebroek heeft beschreven in zijn boek “De doler” waarop deze voorstelling is gebaseerd. De hoofdpersoon is in de stad op zoek naar een man over wie bijzondere verhalen rond gaan. Hij is nieuwsgierig naar die man en komt allerlei mensen tegen die een ontmoeting met die man hebben gehad en daarover vertellen. Soms enthousiast en heel vaak ook onder de indruk en ontroerd. Uiteindelijk ontmoet de hoofdpersoon die bijzondere man zelf en ontdekt wat het leven eigenlijk zijn waarde geeft. Dit ontroerende verhaal wordt ondersteund door enkele mooie intieme luisterliederen van Martine Lage op piano en prachtige akoestische gitaarsolo’s van Ronald Verhagen. Dit alles compleet gemaakt door de muzikale medewerking van Job Noordmans op bas en percussie en Gijs de Groot op cello.
Comments