Actueel‎ > ‎Nieuws‎ > ‎Vanuit de EGE‎ > ‎Nieuws Archief‎ > ‎

Bidden en vasten 7, 8 en 9 oktober 2012

Geplaatst 24 sep. 2012 23:16 door Petra Jansen   [ 26 okt. 2012 09:14 bijgewerkt door Albert Jan Bolwijn ]
Hoe en waarom?
Vasten betekent dat je, je een bepaalde tijd onthoudt van eten. In Daniël kunnen we lezen dat hij zich drie weken lang onthoudt van smakelijk eten , vlees en wijn(Daniël 10:2-3). Daniël heeft een nood en kiest er voor om zoveel mogelijk tijd te besteden aan het gebed.
Vasten is dus eigenlijk meer dan niet eten, het is jezelf afstemmen op God.
In onze tijd is er zoveel meer dat ons weg kan houden bij God, denk aan de tv, internet, werk, hobby’s, enz.
Vasten is dus eigenlijk afstemmen op wat werkelijk belangrijk is in het leven. Allerlei belangrijke zaken worden even opzij gezet om je focussen op God, het is iets tussen jou en Hem.
Vasten van een gelovige vindt dus plaats in het verborgene, niemand ziet het dan God alleen. Maar vasten is ook publiekelijk. Denk aan Nehemia en Esther en de apostelen in Handelingen 13 in een gebedsbijeenkomst.
Ook als gemeente is het dus belangrijk om te vasten en tot God te naderen. We hebben het nodig om Hem te zoeken voor de toekomst van de gemeente en het maken van keuzes. We hebben het nodig dat Hij spreekt tot leden van de gemeente. Alles is mogelijk als we als individu en als gemeente afgestemd zijn op God. 
Doet u mee?
U kan het vasten op eigen wijze invullen. Bijvoorbeeld door de warme maaltijd over te slaan, of door niet te snoepen, of niet te internetten , of geen tv kijken. Belangrijk is dat u dit biddend doet God weet de beste manier. Het is belangrijk om in deze gebeds- en vastendagen steeds Gods nabijheid te zoeken. Dat kan thuis, onderweg, op school, zelfs op het werk, maar zeker op de avonden van 19.30 – 20.30 uur in de Goede Herderkerk. Er zal dan tijd zijn voor aanbidding, gebed, overdenking en samen God zoeken. 
Het thema van de drie dagen is: Genade in de gemeente.
Als u verhinderd bent dan kunt u onderstaande teksten thuis lezen en zelf tijd nemen om te bidden. 
Teksten voor de drie avonden: 
7 oktober  Joh. 1:14-18
8 oktober  Rom. 5:15-21; 12:3-8
9 oktober  2 Cor. 12:9,10; 9:8,14

Comments